Тотев: Радваме се, че можем да ползваме фестивала за решаване на важни градски задачи

Второто издание на ONE ARCHITECTURE WEEK в Пловдив стартира от Ядрото в Капана снощи. Началото на фестивала бе обявено от място, което организаторите на форума ще подарят на пловдивчани и което ще живее и след края му. То се намира на улица Загреб и от необитаемо пространство вече е открита обществена площ за събития, срещи и култура. Това ще е само една от многото трайни намеси с печата на седмицата на архитектурата, които ще останат в полза на всички. Другите ще се появят до края на форума- 19 октомври.

Директорът на ONE ARCHITECTURE WEEK Любо Георгиев обяви, че фестивалът започва да се занимава с друг важен пловдивски въпрос още от това му издание- река Марица. Радваме се, че можем да ползваме седмицата на архитектурата за решаването на важни градски задачи. Самият факт, че днес сме тук, на място, което само до преди година дори не поглеждахме, е достатъчен. ONE ARCHITECTURE WEEK дълго време ще работи за промяна облика на Пловдив, заяви кметът Иван Тотев на старта на фестивала.

Много гости се разходиха върху дървения под на Ядрото и пиха по вино. Посетиха и куп изложби, които бяха открити в първия фестивален ден. Форума продължава с много събития днес, утре и всеки ден до 19 октомври. Не го пропускайте.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…