Супер успешен старт на фестивала Alter Native фест

Десетки творци от цялата страна се събраха в Пловдив, за да станат част от първия Alter Native фест. Те украсиха главната със своите идеи и цветове и в живо предаване показаха уменията си върху голямото платно. Единствено им бе зададена темата „Свободата на духа”, което изстреля музите им до небесата, но и ги рамкира в строг регламент- пет часа работа на открито по темата.

Някои от художниците бяха приготвили предварително концепцията по рисунката си, че дори използваха набързо направените предните дни скици. Други пък, креативно бяха залепили с тиксо телефоните си по платната, че да може да надникват от време на време. Абстракции, живопис, кубизъм и дори компютърна графика пренесена с бои – всичко, за което може да се сетите присъстваше по платната. Не ми е до наградата, тук съм, за да разменя идеи и опит с колегите, пък и да оцветим Главната малко, сподели един от участниците.

Стотици пловдивчани се спираха да гледат процеса на работа. Разпилени бои, ръце, че даже и лица, омацани във всевъзможни цветове. Минувачите напълни очи и аплодираха бурно инициативата. Дано догодина не са само до общината, а да стигнат и до Римския стадион платната, пожела им една възрастна жена. Спечелилите предната вечер поети също бяха част от публиката и подаряваха своя късмет на фаворитите си, като им и даваха чисто любителски препоръки.

Единственото сигурно за фестивала е едно – успехът беше повече от огромен! Желанието на младите да творят е толкова силно и щом изведнъж някой ти даде поле за изява го хващаш със зъби и нокти и не пускаш. Още неприключило събитието и мнозина дадоха заявка за догодина. Питаха дали форматът ще е същият или ще бъдат добавяни нови и нови категории, а неосмелилите се да се пробват сега трупаха идеи и опит за следващия фест.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…