Магазинчето се намира на ул. „Златарска“

Паулина Гегова

Още едно бижу се появи в творческия квартал Капана. Този път става въпрос за винен магазин, който вчера отвори врати и носи звънкото име Дегусто стейшън. То идва от думата degustation – дегустация и същевременно от густо, емблематична фраза за Пловдив. Така малкото винено пространство се превръща в станция на удоволствието.

Собствениците на магазина държат и малка семейна изба в Брестовица, които се занимават с дегустации от 10 години. Магазинът е продължение на бизнеса им, центрирано в сърцето на града.

В магазина могат да се намерят само български сортове вина, направени само от българско грозде, като се обръща внимание на по-малките изби. С течение на времето, виненото ателие ще се стреми да обхване всички сортове – бели, червени, розета, дори шампанизирани вина.

В него ще се правят и дегустации, които са придружени с малки хапчици. Интересен факт е, че към всяко едно вино ще е съчетана с определен вид хапки, които да увеличат удоволствието от консумацията. През всеки работен ден, в магазина ще има по пет отворени вина, които ще могат да се опитват от клиентите. Навън няма маси, но всеки ще може да изпие чаша любимо вино на изкараните дървени бъчви – сам или с приятели.

Така голямото семейство на Капана се увеличи с още един представител, който липсваше до сега. А там където има вино, винаги има и добро настроение.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…