Общината откупува имота от банка за 750 хиляди лева

Калигула става галерия за съвременно изкуство. Това реши общинския съвет на Пловдив, след като гласува За откупуване на придобития от голяма банка имот. Така култовият микс клуб ще се превърне в алтернативно арт пространство за изложби, инсталации, пърформанс, дебати и прочие. Местният парламент каза Да на отделянето на 750 хиляди лева от общинския бюджет, с които Пловдив ще купи от финансовата институция емблематичното място.  Тепърва ще се мисли за интериора на пространството, за цялостната му концепция и развитие. Интересът към бъдещата галерия обаче се очаква да бъде много сериозен, подчертават от общината. Културната инвестиция ще направи мястото във филиал на Градската художествена галерия с профил Съвременно изкуство. Идеите са арт пространството да се впише в новата визия на стълбите на Каменица, чиято реконструкция върви в момента.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…