Художникът даде А и Б на хлапета, но не с четка, а с тебешир

Десетки се включиха в инициативата Нарисувай детството


Атанас Хранов стана учител по рисуване за час вчера. Художникът даде А и Б в изобразителното изкуство на десетки хлапета, но не с традиционната четка, а с тебешир. Маестрото се включи в инициативата в подкрепа на приемната грижа „Нарисувай детството”, след която една от алеите на Гребната се превърна в гигантско колоритно  платно. Със събитието организаторите от фондация „За Нашите Деца” отбелязаха края на кампанията за набиране на нови приемни родители за изоставените деца на възраст от 0 до 3 годинки.

Нарисувай балонче с ушички и очички. Така ще вижда и ще чува, ще си говори и играе с децата в нужда, клекна край малчуган в тебешир в ръка Атанас Хранов. Той се спря до всеки творец, дошъл да нарисува детството, като даваше вещи съвети и за техника, и за цвят. Използвай по-ярки тебешири, получава ти се страхотно, обърна се той към шефката на регионалното БНТ Деси Шишманова, която нарисува куче от любимата си порода Голдън Ретривър.
Безоблачно детство нарисува и пожела на всички малчугани изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца” Иванка Шалапанова. В Пловдив има само 25 приемни семейства и ако ние не можем да сме следващото, но познаваме хора, които да насърчим да станат приемните родители, нека го направим днес, защото децата не могат да чакат, апелира  Шалапанова.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…