Цветноабстрактен и модерен дух показва художникът

Стефка Георгиева

С пърсти цветове и характерна нефигуративност Генчо Накев пристигна в Пловдив, за да представи най-новите си платна в Apsect art gallery.

Изложбата на софийския художник идеално пасва на пролетния цикъл на галерията. Неговите пъстри и ярки цветове е невъзможно да останат незабелязани. Характерна за художника е освен абстракцията, присъствието на геометрични фигури като квадрати и триъгълници в платната му. Неговите картини създават усещане за свежест у зрителите. Връзката им с пролетния цикъл е съвсем проста, защото сякаш чрез цветовете си, художникът пресъздава раждането на природата, душата и същността на заобикалящия ни свят. 

Силно впечатление прави подредеността на картините му, която контрастира с абстрактния му модерен дух. Съчетанието му е повече от умело и майсторско. Щрихите му са силно познаваеми и веднъж видели негови работи, няма как да не го познаете следващия път. 

Картините на Накев дъхат на пролет и можете да ги видите в Aspect art gallery до 2-ри юни.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…