Ритуалите през погледа на младите артисти

Стефка Георгиев

Темата на първата младежка изложба за съвременно изкуство,  в Дружеството на пловдивските художници, е ритуал. Десетки млади творци показаха ритуалите, пречупени през собствените си съзнания. По време на откриването на изложбата видяхме танцовия пърформанс на Галина Христова, носещ името „Свещенодействие“. Колективът ТЪП-ДЪП пък представиха експериментална музика, която провокира зрителите.

Интересно е да наблюдавате как новото поколение творци и артисти пресъздават ритуалите чрез своето изкуство. Едва ли можете по-ясно и ярко да видите колко различно е мисленето на новите творци от това на техните предшественици и колко разнородни таланти има у нас. Не съм убедена, че мога пресъздам цялото усещане и настроение, което носеше откриването на тази изложба. От ритуалното лягане и ставане сутрин, през това да наградиш себе си за добре свършена работа, до превърналото се в традиция „селфи“, можете да видите в галерията. 

Много ми се иска да ви преразкажа всичко, което видях там, но пък едва ли ще бъде обективно, защото възприятията на всеки човек са строго индивидуални, и това, което аз бих изтълкувала по един начин, най-вероятно вие ще възприемете по коренно различен, може би сходен, но със сигурност не и по същия. Затова само ви прилагам няколко кадъра. Ако искате да съберете лични впечатления относно изложбата и да почувствате сетивността, можете да я посетите до 19-ти май.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…