Хитът на Сатирата „Името” идва в Пловдив през февруари

Комедията  "Името" – хитът на юбилейния 60-ти сезон на Сатирата, ще гостува в Пловдив на 25 февруари в Дом на културата от 19 часа. Проблем ли е да кръстиш детето си Адолф? В спектакъла за първи път след 24 години на театрална сцена се събират Михаил Билалов („Под прикритие”), Николай Урумов и Ана Вълчанова (дъщеря на Рангел Вълчанов) – състуденти от ВИТИЗ в класа на проф. Николай Люцканов. По онова време проф. Здравко Митков е техен асистент, а днес е директо на Сатиричния театър и режисьор на „Името”. Срещата им на сцената е вълнуваща и за останалите актьори в спектакъла – младите звезди на Сатирата - Богдан Казанджиев и Ирина Първанова.

Постановката триумфира в Париж с 250 представления само за една година и има 6 номинации за награди "Молиер". Критиците определят „Името“ като брилянтна интелектуална комедия. Авторите ни водят изобретателно в лабиринтите на недоразуменията, породени от една безобидна шега. Една семейна вечеря се превръща в ад заради невинно подхвърлена шега за името на очаквано бебе от героя на Билалов. Спорът се разгорещява, минава през морални и дори политически теми. Преди да се сервира десерта, наяве излизат дълбоко погребани тайни и дълго таени обиди.

„Искаме високият вкус да стане запазена марка на Сатиричния театър. Отличната драматургия и талантливият актьорски състав ще покажат, че можем да предизвикваме положителни емоции и смях, без да се ровим в житейското злободневие. За нас беше удоволствие да създаваме този спектакъл. Мечтаем да предадем радостното си усещане и на нашата публика, с която заедно да пристъпим в 60-тият ни юбилеен сезон“ – думи на проф. Здравко Митков, директор на Сатиричния театър.

За „Името” Ана Вълчанова е номинирана за ИКАР 2017. Билети за постановката на Сатиричния театър се продават в Билетен център пред Общината.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…