Ето кои постановки ще гостуват в града под тепетата през следващите седмици:

Билетен център Пловдив има удоволствието да ви информира за престоящите театрални гастроли в Пловдив, чиито билети вече са в продажба:

* 7 февруари в Дом на културата „Борис Христов“, начало 19 ч. – комедията „Застреляй идиотите! 

Актьорите Елен Колева, Ивайло Калоянчев, Веселин Цанев и Русалина Майналовска в една щура комедия, която гостува в Пловдив за първи път. Очаква Ви едно невероятно представление. Абсурдно, забавно смешно! Може ли една служителка в бюрото по труда да бъде полезна? Тя има тъпа работа, тъп шеф и тъп живот. Но най-лошото е, че има добро сърце. Нейни клиенти са един уволнен работник, който е готов на всичко за пари. Една кифла, която търси смисъла на живота и един пенсионер, ветеран от войната. Коя война и той не знае. Застреляй идиотите! е комедия на абсурда, в която нищо не е на мястото си, но всичко седи толкова подредено, че всъщност по-истинско не може и да бъде. Действието ескалира. Ситуациите се натрупват и не дават време за почивка. Нито да се осмислят... Но кой би си губил времето в мислене. Важното е нещата да се случват. Смехът и изненадите започват от първата минута и продължават след като се приберете вкъщи. Цени на билетите от 10 до 16 лв. 

 

* 13 февруари в Дом на културата „Борис Христов“, начало 19:00 часа – комедията „Примадони“

Ще се посмеете с образите от комедията "ПРИМАДОНИ". На АЛЕКСАНДЪР КАДИЕВ – в главната роля, партнират Асен Лозанов, Ива Папазова, Розалия Абгарян, Николай Стоименов, Антоанета Кръстникова, Валери Еличов, Никола Парашкевов.

Тази пиеса на известния американски драматург Кен Лудвиг в голяма степен напомня сюжета на един от незабравимите холивудски филми „Някои го предпочитат горещо" с Джак Лемън и Мерилин Монро. Двама гладуващи английски артисти, опитващи се да играят подпури от Шекспир в сърцето на дивия запад, решават да се представят за любимите племенници на богата американка, която на смъртния си одър ги издирва. После племенниците се оказват момичета и актьорите слагат перуки, рокли и грим. За свое нещастие се влюбват в истинската наследница и нейната красива приятелка. В действието се включва и Шекспир и неговата прелестна, изпълнена с преобличания „Дванайсета нощ". След хиляди перипетии, любовта и театърът побеждават. Може ли този, не особено изчерпателен разказ да ви създаде една представа за неподражаема театрална радост и хохот, които крие в себе си? Елате и се убедете сами! Цени на билетите от 10 до 18 лв.

 

* 26 февруари в Дом на културата „Борис Христов“, начало 19:00 часа

 „Секскомедия в лятна нощ“ – премиерен спектакъл с участието на Мартина Вачкова, Атанас Атанас, Стефан Цирков, Иванша Шекерова, Стелиян Николов, Станислава Николова, Константин Соколов

Има такива нощи... Във въздуха сякаш се носи и разпръсква любов... Всички са увлечени от реални и въображаеми любовни трепети. Според Юрий Дачев ключовата дума за спектакъла е симпатия. Текстовете на Уди Алън са смешни и тъжни, в тях се виждат несъвършените хора, объркани и в същото време по особен начин симпатични. И забавни!

Пиесата на Уди Алън е едно намигване към „Сън в лятна нощ” на Шекспир и филма на Бергман „Усмивки от една лятна нощ".

Цени на билетите от 10 до 15 лв.

 

* 6  март в Дом на културата „Борис Христов“, начало 19:00 часа – комедията „Истината“ - премиера 

Участват: Ива Бърнев, Мария Сапунджиева, Ивайло Гандев и Таня Йоргова

 

*13 март  в Дом на културата „Борис Христов“, начало 19:00 часа – комедията „Секси Пране“

Затрогваща, изключително смешна романтична комедия, която гарантирано ще Ви плени! След изключителния успех на “В защита на пещерния човек”, “Шегите, които Бог си прави”, “Преди и сега”, ДИМИТЪР БАКАЛОВ чрез своята продуцентска къща “Страйп” ще Ви срещне с най-поставяната канадска пиеса за последните 15 години – “Секси пране” на Мишел Римл. ВЪВ ВИХЪРА НА КОМЕДИЯТА СА АЛБЕНА КОЛЕВА И ДИМИТЪР БАКАЛОВ. Въоръжени с наръчник “Секс за начинаещи”, Алис и Хенри решават да прекарат уикенда в скъп и лъскав спа-хотел с определена мисия – да съживят техния 25 годишен брак. Времето си е казало думата – децата са пораснали, стресът и ежедневнието са превърнали бурната им любов в навик. В изблик на отчаяние, Алис взима решение посредством този уикенд да сложи край на мъките – да положат огромно усилие и да спасят брака си, или да се разведат и да поемат по различни пътища. Ще може ли Хенри да прегърне всичките диви предложения, които Алис вади от наръчника за по-вълнуващ секс? Наистина ли би искал да види жена си и майка на децата му облечена в черна кожа и камшик? Алис и Хенри споделят еротичните си фантазии и взаимни обвинения, и зрителят навлиза в предизвикващите бурен смях детайли на кризата на средната възраст. Сюжетът ни превежда от комичното към сериозното и обратно. Преоткриването на любовта и силата на съюза между Хенри и Алис е едновременно и трогателно, и много, много забавно и резонира у зрителите от всяка възраст. От премиерата си през 2003 в Канада, “Секси пране” се радва на изключителен успех в Канада, САЩ, Европа и Африка. В ролите на Алис и Хенри ще видите невероятната Албена Колева и Димитър Бакалов, който е и режисьор на спектакъла. “Секси пране” е поставена за пръв път в Канада през сезон 2003/2004 в Белфри Тиътър, Виктория, Британска Колумбия и Арт Клъб Тиътър Компани, Ванкувър, Британска Колумбия. Цени на билетите от 10 до 15 лв. 

Очакваме ВИ!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…