До момента в доброволческата програма на събитието са взели участие над 300 души

На 12 и 13 септември 2014 г. в Пловдив ще се проведе десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив, която традиционно посреща повече от 50 000 души от цялата страна на множество специално подготвени за програмата на Нощта събития в музеи, галерии, театри, кина, клубове, барове и градски пространства. По този повод организаторите на събитието от фондация „Отворени Изкуства“ обявяват свободни позиции за доброволци, желаещи да станат част от десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите – Пловдив“ в следните области:

Помощник – артисти – ще подкрепят различни автори за техническа реализация на артистичните им проекти и ще отговарят за организационната помощ за артистите.

Фото и видео документиране – ще отговарят за фото и видео заснемане на организационни дейности, изложбени пространства, посетители и отделни проекти.

Помощник – уредници - ще бъдат ангажирани в организацията на събитията в различните локации от програмата и ще отговарят за информирането на посетителите в изложбените пространства, регулиране на броя на посетителите и следене за спазване на реда.

Отговорници Брандиране – ще помагат при брандиране на местата, включени в „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив, като снабдяват всички музеи, галерии и локации с рекламни материали.

Всички доброволчески позиции в „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив, 2014 са подходящи за студенти с артистична, хуманитарна и културологична насоченост, студенти от специалности, свързани с  журналистика и комуникации, фотография и режисура, ученици и всеки, който има интерес в областта на културата и желание да се включи в събитието. Всички доброволци трябва да имат възможност за пребиваване в Пловдив в посочените периоди и ще получат свидетелство за извършен доброволен труд и рекламни сувенири на „Нощ на музеите и галериите – Пловдив“, 2014 в края на програмата. По време на нея участниците могат да придобият поглед над културните институции в Пловдив, да натрупат ценен опит в организирането на едно от най-мащабните културни събития от градски тип и разбира се, да срещнат нови хора и да се забавляват, ставайки едно от лицата на „Нощ на музеите и галериите Пловдив“, 2014.

Кандидатите за всички позиции трябва да изпратят кратко описание за себе си и интересите си и снимка на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като посочат дали имате опит в работата с Фондация „Отворени Изкуства” и за коя от гореописаните позиции кандидатстват. Срокът за кандидатстване е до 30 август 2014 и всички одобрени след това доброволци ще преминат обучение.

Фондация „Отворени изкуства“ развива активно своята доброволческа програма във връзка с организацията на „Нощ на музеите и галериите“, тъй като събитието няма комерсиален характер, разполага с ограничен ресурс и може да предложи на всички желаещи да подкрепят каузата му ценен опит в организацията на едно от най-мащабните културни събития. От 2010 г. насам до момента в доброволческата програма на Нощта са участвали над 300 човека. От второто издание на събитието през 2006 г. досега във фондацията се набират и стажанти, които взимат участие в дейностите й целогодишно и набират.

За допълнителна информация: http://openarts.info/dobrovolets_v_noshta/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…