Кинофестивалът „Любовта е лудост“ ще гостува на публиката в града под тепетата с 24 избрани заглавия от основната си програма. Прожекциите започват от 9-ти и продължават до 18-ти септември в Lucky Дом на киното. Цената на билетите ще бъде 6 лв.

Ще можете да видите редица, премиерни и непоказвани досега заглавия с награди от световни фестивали. Едно от тях е номинираният за чуждоезичен Оскар “Вълк”. Копродукцията на ОАЕ, Катар, Йордания, Великобритания е история за възмъжаването, за пътя на малкия Тееб(Вълк). Във време на военни действия момчето бързо разбира, че ако иска да оцелее, трябва да живее по правилата на вълка – животното, на чието име е кръстен, и да научи какво се крие зад понятията: мъжество, доверие и предателство.

Носителят на Златна мечка от Берлиналето тази година “Огън в морето” е премиерен документален филм на Италия и Франция. За първи път от повече от 60 години документална лента получава "Златна мечка". Председателят на журито Мерил Стрийп заяви, че тя и колегите й са били разтърсени от историята във филма. "Огън в морето " разказва за съдбата на бежанците, които бягат от Северна Африка и търсят спасение на италианския осторв Лампедуза. За много мигранти това пътуване завършва със смърт. 

“Мустанг” е носител на наградата ЛУКС на Европейския парламент. Филмът ще ви отведе в малко село в северна Турция в началото на лятото. Лале и нейните четири сестри се връщат от училище, невинно играейки със съседски момчета. Но „бдителни очи“ съзират в невинната им игра претекст да обвинят сестрите в скандално поведение. Момичетата веднага са заключени, а техният дом се превръща в затвор. Водени от стремежа за свобода, петте сестри въстават срещу налаганите ограничения. 

Никол Кидман и Робърт Патинсън са само част от звездите в премиерното заглавия “Кралицата на пустинята”. Филмът е хроника на пътешествието и романтичните преживявания на Гертруд Бел, изключително влиятелна изследователка, писателка, археолог и аташе на Британската империя в Близкия Изток от зората на 20 - ти век. След Първата световна война тя се превръща в единствената жена с политическо влияние върху британската имперска политика в Близкия Изток.

Премиера на „Любовта е лудост“ ще има и военната драма от Украйна „Битката за Севастопол“. Филмът разказва историята на жената, наречена от американската преса „Лейди Смърт” - Герой на Съветския съюз, с доказани 309 убити вражески войници. Прототип на главната героиня на филма е Людмила Павличенко – легендарна съветска снайперистка, изпратена в САЩ да убеди американците за по-бързото откриване на Втори фронт.

Очаквайте още много интересни заглавия и пълната програма на фестивала.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…