Международният „Фестивал на усмивките” ще гостува в Пловдив. От 4 до 11 септември в Дома на културата „Борис Христов” ще бъдат експонирани номинираните за награда творби, в които майстори на рисувания хумор от цял свят представят своето виждане за нашата страна, Балканите и балканските нрави. А основна локация на феста е квартал Капана, където ще се случат множество събития. Организаторите са определили за тема на 7-ото издание на фестивала „Дестинация Балкани – Дестинация България“.  Партньори на „Фестивала на усмивките“ са Mинистерството на културата, Световната федерация на карикатуристите – FECO, Съюзът на българските художници, Съюзът на българските филателисти и Българското дипломатическо дружество.

В българската културна столица ще се проведат заседанията на международното жури, като трима от неговите членове ще подредят свои изложби в Капана. Румънският карикатурист Кристиан Топан – в галерия PLOVEDIV, Махмут Акгюн от Турция в галерия „Лаутлиев”, а българският „майстор на карикатурата” Анатолий Станкулов ще покаже своята изложба от сатирична живопис със 17 еротични реплики на картини на Модилиани в Point Blank Gallery.

SMILE ART FEST ще стартира на 5 септември от 18,30 ч., с Cartoon Smile Session с участието на членовете на журито, на площада на ул. „Христо Дюкмеджиев“ № 10 в Капана, където ще бъде експонирана и изложба на открито с творби от фестивала.

Смайл хепънингът ще продължи на същото място и през следващия ден. Чрез иновативните устройства Bamboo-Spark, осигурени от Пощенска банка, нарисуваното от карикатуристите веднага ще може да бъде дигитализирано и запаметено като файл на телефон или компютър.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…