За първи път пловдивската публика ще види на сцената като влюбени и двойката в живота  - Камен Чанев и Таня Иванова

По традиция в най-грандиозната опера на Верди – „Аида”, Опера Пловдив кани водещи солисти от Арена Ди Верона. След Хуи Хе като Аида през 2014 и Ана Лукреция Гарсия като Амнерис през 2015, през 2016 в Пловдив пристига Алберто Газале за ролята на Амонасро. В момента певецът  е един от водещите баритони в света. Спектакълът на доц. Нина Найденова ще се играе на 22 юли от 21 часа с диригент Диан Чобанов.

Алберто Газале  дебютира на Арена Ди Верона през 1898 година с „Бал с маски”. Получава и престижната награда  Zenatello за „Набуко” на Арена ди Верона, където често пее и в „Аида”. Той е редовен солист в Ла Скала в Милано, Виенската държавна опера и в оперните театри на Берлин, Барселона, Флоренция, Венеция, Цюрих, Мадрид, Париж, Болоня, Триест, Монте Карло, Генуа и др. Календарът му с участия по света е запълнен години напред.

Друга любопитна новина е, че за първи път пловдивската публика ще види на сцената като влюбени и двойката в живота  - Камен Чанев и Таня Иванова. Солистите дълго време се притесняваха и избягваха да поемат този двоен ангажимент. За първи път на Античния театър те ще се обяснят в любов като Аида и Радамес. Тенорът Камен Чанев пя на премиерата на „Аида” заедно с Хуи Хе през 2014, а Таня Иванова бе Аида заедно с Ана Лукреция Гарсия през 2015. Най-сетне влюбената оперна двойка застава заедно пред Пловдив, за да изберат „любов” или „вярност към родината” в една фатална безизходица.

Характерно за Вердиевите творби е, че няма само един главен персонаж.  Макар операта да носи името на етиопската принцеса-пленница Аида, то всички централни роли са музикално и драматургично равнопоставени.Останалите партии се изпълняват от Даниела Дякова, Пламен Кумпиков, Евгения Ралчева и др.

Билети за „Аида” се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…