Еlectric Orpheus Festival се мести в хилядолетния град Пловдив и бъдеща европейска столица на културата. Решението идва като отговор на желанието на феновете за по-достъпна локация и по-удобната логистика.

Важна новина е, че това води и до намалени цени на билетите. Новата цена на тридневен билет за цялата фестивална програма вече е 60 лв. Еднодневните билет за петък и събота са на цена от 30 лв., а само за неделя, когато на сцената ще излезе канадската електроклаш икона Peaches, билетът струва 45 лв. Всички, които вече са закупили своите билети на старите цени, ще могат да получат разликата на място в брой. Билетите са в мрежата на Тикетлоджик БГ:

https://www.ticketlogic.bg/electric-orpheus-festival-bg/28557. 

Програмата на фестивала ще се разпростре в разнообразни градски локации, които ще смесят естествени природни феномени като тепетата на град Пловдив, културни и архитектурни паметници като Баня Старинна, галерии, кино, както и зони за развлечение и почивка. Пловдив предоставя отлични условия за настаняване, бурен нощен живот, страхотни барове и места за хранене, многобройни къщи за гости, хостели и хотели, разположени в централната градска част, както и удобно придвижване от всички точки на страната и чужбина.

Откриването на фестивала ще е в петък сутринта, на 12 август с тържествено шествие-пърформанс в централната градска пешеходна зона. Ще бъде показана лирата на Орфей, която е официална възстановка на оригинала. От там програмата ще се пренесе на Сахат тепе, където ще е една от основните сцени на Еlectric Orpheus. Тя ще бъде изградена на самия връх на тепето, където гостите на фестивала ще имат невероятно усещане за простор, гледка към останалата част на града и ще се насладят на богатата програма. 

Пърформанс и театралната част ще се случат в паметник на културата Баня Старинна (Чифте баня), която ще предложи на гостите на фестивала и инсталации и изложби. Друга част от изложбите ще бъдат и в самите градски галерии, така че посетителите да могат да се разходят и запознаят с богатата и интересна архитектурна и културна част на град Пловдив. 

Кинопрограмата ще предложи обедно-следобеден уют с няколко прожекции всеки ден в кино Лъки, известно с качествената си програма. Посетителите на фестивала ще имат възможност и за приятна дневна почивка и разхлаждане на един от откритите басейни в града. Там ще гостуват диджеи от лайнъпа, които ще предложат дневна парти селекция от рокендрол и соул на винил до съвременна танцувална музика. 

Късната вечерна част на програмата, обхващаща електронни актове на живо, диджей сетове и нойз групи, ще е изнесена на специална локация с индустриален привкус. 

Богатата програма от над 50 артисти от четири континента и разнообразните градски локации ще предложат свободно движение и са внимателно съобразени с часовите диапазони. Посетителите ще имат възможност да видят както качествените артисти, така и да се запознаят с богатата култура и архитектура на един от най-старите градове в света, Пловдив.

Разбира се, Родопите се виждат от тепетата на град Пловдив и са буквално на 10-тина минути път с автомобил или автобус. Наблизо са Асенова крепост, Бачковски манастир, мистичният триъгълник Белинташ-Караджов камък-Кръстова гора, както и много други възможности за пътешествия в свещената планина на Орфей и богат винен и културен район. Повече информация за фестивала можете да получите на официалния сайт: http://electricorpheus.com/ 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…