Прожекция на "Из дневника на един луд" на Николай Бекярски и "Жълто" на Иван Русев

На 13 декември, от 19:00, в Петното на Роршах, Кинематограф ще представи екранизацията по Гогол на Николай Бекярски - "Из дневника на един луд" и "Жълто" на Иван Русев. Обединени под общата тема "Новият морал", това LIVE издание има за цел да провокира размисли, емоции и най–вече – уникално преживяване в събота вечер.
Деветминутният филм е изцяло дело на Николай Бекярски, който е режисьор и оператор на продукцията. Направен като дипломна работа, филмът е на изключително високо техническо ниво, а актьорската игра не отстъпва, като в главната роля е Васил Дуев – номиниран за наградите Стоян Камбарев и Аскеер.

"Жълто" е дело на един от най–нашумелите български аниматори – Иван Русев. Отново направен като дипломна работа, филмът е носител на наградата "Джеймисън" на "София филм фест" през 2003-та година.  С уникалните си стил и изпълнение, студентската продукция е на световно ниво и е пример за потенциала на българската анимация. Ще се излъчи и кратко видео представяне на създателя.
Трейлър на събитието,, както и повече информация можете да видите на http://kinematograf.bg/events

Кинематограф е на http://kinematograf.bg/  и https://www.facebook.com/kinematografweb
Вход: 5лв.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…