Великолепните таланти зад проекта БALKANSKY, Теодосий Спасов, Иван Шопов (a.k.a. COOH) и Иво Христов, ще се качат на сцената на бар „Театъра“ в събота от 22:00 ч., за да изпълнят Нощта на музеите и галериите със своя магически микс от съвременна електроника и фолклорни мотиви.

БALKANSKY е аудио-визуален проект, роден през 2009 от нуждата на музикантите да споделят българското със света. Дебютният албум на триото “Кукер“ излиза през същата година, последван от „Оренда“ през 2012.

Концертът на групата включва изпълнения на кавал и тромпет от Теодосий Спасов, дълбоки електронни бийтове от Иван Шопов (COOH) и интерактивни визуализации от Иво Христов, като по този начин предлага на публиката едно завършено аудио-визуално изживяване.

От създаването си досега БALKANSKY са очаровали множество музикални фенове по целия свят. Музиката им притежава мистичност и душевност, които без съмнение пленяват интереса на международната публика, но са истински разбираеми най-вече за българската.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…