Незрящата Ангелина пя с жестове пред куп насълзени погледи

Затворете си очите и прочетете този текст. Запушете си ушите и помолете някого да ви го разкаже. Не звучи честно, нали? Сега си представете, че нито можете да го прочетете, нито пък да го чуете. Вървите в свят на образи, а думите са далечен блян.

Евангелската църква приюти Ангелина – тя е сляпа и с частично загубен слух. Една напълно нормална жена. Човек, изглеждащ като мен и вас, но не можещ да разбере света ни. За това пък се качи на сцената и ни показа своя, за да можем поне малко да се докоснем до нейните и на другите като нея чувства и усещания. Инат, упоритост и нечовешко усилие е дала тя, за да може невиждаща да научи езика на глухонемите и именно чрез него да изпълни песен. Първоначално всички бяха малко уплашени от това, което ще видят и това дали биха успели да разберат песен без текст и музика. Пълна тишина и изпълнението й започна с лек танц и чрез жестикулиране „изпя” песента си за любов, обич и равенство между всички. Всички в публиката бяха така нареченото здрави. Чуват, виждат и говорят, но емоцията от този пърформънс не беше позната на никого. Всички очи се напълниха със сълзи, но не от тъгата, а от красотата и силата, която се носеше от сцената.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…