Посрещаме ги като най-добри приятели и получаваме същото от тях - това са Jaya the Cat. 


Магична нощ се развихри в Конюшните на царя в събота вечер. Подайте ми леген с морска вода и разпилейте пясък по земята, крещеше момиче, което сякаш се беше замаяло от лятното настроение, което Jaya the Cat хвърляха от сцената. Свежарското реге разтанцува препълнения бар. Близо час и половина пред сцената не можеше да се намери място от танцуващи, скачащи и пеещи хора. Бири се разливаха от щастие, бандата учтиво се навеждаше от високата сцена и подаваше наздравица на всеки, който пожелае. Немалък беше и броят на хората, които инцидентно се бяха появили на концерта. Кой дочул от приятел, кой пък просто последвал тълпата, влизаща в Конюшните. В края на концерта, обаче, нямаше нито едно разочаровано лице, излизащо от бара. Това е музиката за душата. Това са тоновете, които те карат да танцуваш, дори и да чуваш парчетата за първи път. Да им се радваш все едно си се родил с тази музика.
Малко са плашещи хората тук – налагат се някакви закони, които никой не следва, но пък именно заради това обичам българите, казва вокалиста на бандата Джеф Лагадек. В Пловдив за пръв път стъпват през 2008, а на въпроса защо продължава да връщат отговаря рязко – Защо някой не би се върнал тук? Момиче от публиката се приближи към тях и им прошепна нещо на ухо, след което цялата банда избухна в песента „Честит рожден ден!”. Че какво по-хубаво от това любимите ти ритми да бъдат изпълнение специално за теб на твоя ден. Котките обожават българската публика и обещанието, че скоро ще се върнат ще бъде запечатано в сърцата на феновете им до следващата среща.
Не се подчиняват на норми и не желаят обикновена работа от 9 до 17 часа. Приемат като подарък факта, че не се налага да заработват парите си с друго освен с творчество. Джеф започва да се занимава с музика когато е на 30 и за всички, които смятат, че това е късна възраст казва, че трябва да променят мирогледа си. Единственият план за живота им в момента е да бъдат щастливи и да творят още музика, която да радва феновете им.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…