Обичаният български музикален виртуоз Теодосий Спасов развълнува публиката си в Bee Bop Café този четвъртък. Вплитането на народна музика с елементи от джаз и класика, които са основата на почти всичките му авторски пиеси, омагьоса заведението. Въпреки че всички места бяха резервирани предварително, имаше доста правостоящи, а вратите на бара не спираха да се отварят за още и още желаещи да присъстват.

За пръв път на една сцена свириха заедно Теодосий Спасов, Димитър Семов/перкусии/ и Мирослав Турийски/клавири/. Техен гост на сцената беше и така любимият на пловдивската публика Петър Салчев.  

Теодосий е новатор музикант. Споделя, че не е никак лесно да следваш собствените си виждания, а не комерсиалното, но все пак не е и невъзможно. "За оригинално мислещите е най-трудно. За тези, които са откриватели и търсят нетрадиционното. Тези, които не си позволяват да влизат в някакви музикални рамки. В крайна сметка, всеки, който вярва в своя талант и работи с любов получава симпатиите на публиката си. Неприятно е, че по-често изпълнители предпочитат да се развиват извън страната ни. Но в музикалната сфера, тези които са наистина отдадени винаги биха могли да намерят начин да се реализират където и да е било."

Изградил свой собствен стил в музиката, печелил много и престижни награди, музикантът е горд. Страхотно е усещането , че някой се зарежда от моята музика, че публиката винаги е така многобройна, споделя той.  Предстои негово участие в Гърция, също така заедно с проект БALKANSKY ще имаме възможност да го видим отново във вихъра си. Бalkansky са: Теодосий Спасов в комплект с кавал, тромпет и дудук , заедно с диджей Cooh -Иван Шопов и Иво Христов-sound dizane, който се грижи за арт визията. Славят се с два албума до този момент, а името на проекта е с първата буква ‘’Б’’ от кирилицата неслучайно, а за да показва българските корени в музиката. Очаквайте ни в Търново, Поморие, а на 20-ти сме тук, в любимия град Пловдив, в Конюшните на царя, вълнува се кавалджията.

Сега съм малко на друга вълна, казва той. Жадуващ дългоочаквана и заслужена почивка, за разочарование на феновете си, Теодосии за кратко ще се раздели със сцената. Заминавам за Анталия с жена ми и сина ми, който между другото ,въпреки че е достатъчно голям да се отдели от нас, много обича да прекарваме времето си заедно, смее се музикантът. 

Въпреки, че отрича определението ’’Кавалджия на планетата’’ феновете му не смятат така и всеки един се чувстваше специален за възможността си да присъства на негов концерт.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…