Бар Театъра се превърна в една от дванадесетте точки от турнето на младата руска банда Show Me a Dinosaur.  Санкт Петербург се пренесе на сцената и меко казано взриви публиката. Бандата съществува от едва три години, а вече може да се похвали с два албума и хиляди фенове. Бързите барабани, наситеният бас и енергичните китари безпроблемно заместиха липсата на вокал. Нищо не те разсейваше от пост-метъл звученето, което в един миг те вкарваше в транс, а в следващия цялото ти тяло се тресеше от енергията, която преливаше от групата. Този ще получи удар, коментираха от публиката китариста, който през цялото представление изригваше с китара си. Макар и публиката да беше леко скептично настроена в началото, именно поради липсата на вокали, след последната песен на руснаците всички започнаха да крещят «Още! Още!» кой на какви езици го знаеше. Турнето им е по случай излезлия през януари албум “Dust”. Световната критика го определя като единственият истински пост-рок албум тази година. Въбуждаща душата музика, която от първия тон те пренася в друго измерение.
Тяхното изпълнение беше предшествано от пловдивчаните Mindown, които се формират преди 15 години, а към днешна дата са в коренно различен състав. Промените в музиката им също се усещат, но силата и енергията, която продължават да излъчват от сцената едва ли би се променила някога.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…