На 9 май, в столичния клуб SOFIA LIVE CLUB, се проведе парти-концерт, по случай рождения ден на вокалиста на британската банда Depeche Mode - Dave Gahan и деня на Европа. Повече от десет години, на тази дата, парти лейбълът на DJ MO - Invitro Booking, организира празненство по случая. За тази година, специални гости на събитието, бяха българските алтърнатив пионери P.I.F., със специален лайф трибют от кавъри на хитовете на Depeche Mode.

Поради големия интерес към събитието, музикантите от P.I.F. и летни сцени "КОНЮШНИТЕ НА ЦАРЯ", заедно организират този музикален проект и за пловдивската публика. Празненството е в петък, на 11 юли, от 21:00 часа. Вечерта ще се превърне в едно пътешествие през времето, с любими песни от дискографията на Depeche Mode. С това момчетата от P.I.F. отдават своето уважение, за приноса на музикантите от британското трио, към световната поп музика.

Такива събития се провеждат в редица европейски страни, най-вече в Щатите, като най-често предхождат концертите на любимата банда и подгряват публиката за предстоящото шоу. Подобен пример е немската банда Feuerengel, която над 10 години се стреми да копира всяка стъпка във визуално и музикално отношение на идолите си от Rammstein. Това се отнася и за ABBA Fever.

През всичките тези години, в които Depeche Mode създават своята музика, категорично се превръщат във вдъхновение за множество групи и изпълнители. Любовта на музикантите от P.I.F. към британците, ясно личи и в творчеството им. Общо взето, няма меломан в България, който да не обича еднакво и двете банди.

По повод този музикален проект, фронтменът Димо Стоянов споделя: "Depeche Mode са твърде трудна за интерпретация група - особено на живо, с много електроника и синтезаторни партии, но ние сме приели предизвикателството вече и при предстоящата среща с феновете, ще се раздаваме докрай". Освен на таланта си, за страхотното звучене, P.I.F. разчитат и на инструмента теремин, без който не минава тяхно участие в последните три години.

В петъчната вечер, едно е сигурно - ще ни залее ню уейв вълна. Сложете си обувките за танци, за да се насладите на прекрасната юлска нощ!

Входът за концерта е 10 лева.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…