За 16-ти пореден път в града под тепетата ще се проведе eдно от най-популярните и обичани културни събития в Пловдив - лятната кинофиеста ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС. От 10-ти юли до 3-ти август в лятно кино “Орфей” ще бъдат реализирани  48 прожекции с начало 21.10 и 23.30 часа.

 В рамките на 24 дни можете да гледате премиери, любими фестивални хитове, световните киношедьоври, балкански комедии и най-обичаните заглавия на българското кино от последната година.

 В категорията ПРЕМИЕРИ може да видите няколко заглавия под звездите, които със сигурност ще направят летните нощи по-емоционални и различни.

“24 ВКУСА ОТ НЕАПОЛ” ще ви запознае с различните лица на малкия италианския град, по чиито живописни улички ще ви разведат местните жители.

 “ВЗЕМИ КРАСИВОТО С ТЕБ” е филм за духовното пътешествие по целия свят на Брайс Лемън и сестра му Алиса. От индианското племе Малеку и древните египтяни до съвременния свят, те осъзнават, че всеобщото търсене на щастие е това, което в крайна сметка ни обединява.

В “ДЖАПАНАР” 23-годишният Том сбъдва мечтата си, като изминава 12 000 мили с колелото си без карти и пътеводители.

 Лятото е време за любов! Не пропускайте адаптацията на прочутия роман на Мохамед Недали и най-гледан филм в Мароко за последните 5 години “ЛЮБОВ В МЕДИНАТА” - разказ за тайните страсти на бунтаря Тами.

В “ЛЮБОВ И ПОДОЗРЕНИЕ” пък с Робърт Патинсън, Джеймс Франко и Робърт Дауни-младши ще изживеете пет истории, които разкриват пълната палитра на любовта.

 “ХИЛЯДА ПЪТИ ЛЕКА НОЩ” е друго премиерно заглавие, където в главната роля на един от най-добрите военни фотографи в света е невероятната Жулиет Бинош.

 Рубриката ФЕСТИВАЛНИ ХИТОВЕ ще ви срещне с някои от най-интересните и харесвани от заглавия от последната година. Сега е моментът да гледате тазгодишният носител на „Оскар“ за чуждестранен филм - “ВЕЛИКАТА КРАСОТА”.

“ИВ СЕН ЛОРАН” е трогателен и вълнуващ поглед към ранния живот и творчество на гениалния дизайнер, а “КУТИЯ ЗА ХРАНА” ще ви направи свидетели на една любов в Мумбай, възникнала и живяна само чрез бележките в кутиите за храна.

 Ако сте пропуснали през март сега отново имате възможността да гледате скандалния филм на Ларс фон Триер “НИМФОМАНКА”. Филмът, който успява по невероятно дълбок, философски начин, да разкаже „поетичната история за еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-ата й годишнина”.

 В “ПОСЛЕДЕН КВАРТЕТ” може да видите големия Филип Сиймур Хофман в една от последните му роли.  Райън Гослинг определено ще нагорещи още повече топлите летни нощи с филма “САМО БОГ ПРОЩАВА”, а “С ТРАБАНТ ИЗ АФРИКА” ще пропътувате 20 000 км в най-евтината кола на света през най-бедния континент. Това се казва пътешествие!

 Касата в лятно кино Орфей ще работи всяка вечер от 19.30 до 23.30 часа.

Цените на билетите са 5 лв за прожекциите от 21.10 часа, 4 лв за прожекциите от 23.30 часа и 3 лв за филмите от рубриките УДИ АЛЪН И БАЛКАНСКИ КОМЕДИИ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…