"Линията на живота" обедини артисти

„Линията на живота” е песен-проект, който цели ранната превенция в употребата на наркотични вещества чрез изкуство. Тази кауза обединява пловдивските артисти Стелиян Димитров, Весела Бонева, финалистът от Гласът на България – Тодор Гаджалов, група Респект и още много други творци.
Цялата идея възниква след като Стелиян губи свой приятел от детството преди две години именно заради наркотиците. Това го провокира да създаде проект, какъвто и да е, който да е свързан с дрогата. Слушайки песни, които се въртят по националния ефир, осъзнаваме, че всичко възпитава и си е жива реклама на дрогата, гледайки свои колеги от шоубизнеса, които излизат надрусани на сцената и как младото поколение се разнищва – всичко това събрано му е дало мотивацията да започне проектът „The line of life”, който е част от цялата кампания Продължи линията на живота си без дрога. Стелиян обединява млади изпълнители от Пловдив, смятайки, че са по-близко до поколението, което реално трябва да чуе и да се вслуша в песента. Година и половина му отнема да събере финансите за тоталното завършване на проекта и след вървене по мъките сега в наличност има екип, песен, и тийзър към клипа, чиято премиера ще бъде следващият месец.
Кампанията започва да живее бурен живот – в следващите няколко месеца екипът тръгва на турне. Догодина през март се пуска втори проект Осмей дрогата.

Не си мислете, че друсането е модерно, защото не всичко модерно е хубаво, обръща се Стелиян към младите и допълва, че те трябва да се борят, да се развиват, да мислят за изкуство, да се занимават с каквото пожелаят, но не и да се докосват до дрога.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…