Дигиталната платформа The Andy Warhol Art Exchange е продължение на колаборацията на шведския бранд с попарт иконата Andy Warhol и ще даде възможност на един участник да спечели оригинално негово произведение

От началото на октомври Absolut представя Andy Warhol Art Exchange - най-голяма онлайн платформа за обмен на изкуство, вдъхновена от проекта Absolut Warhol, който продължава колаборацията на шведския бранд с най-известния попарт художник в света oт 1986 г. насам. Дигиталната платформа дава възможност на участници от целия свят да покажат креативния си потенциал и да спечелят творба на артист от друга точка на света. В oбмена участват много известни артисти от различни държави и континенти, а в края на годината един от всички участници в Art Exchange ще стане собственик на истинско оригинално произведение на самия баща на попарта Andy Warhol.

На сайта absolut.com/artexchange всеки може да създаде собствено изкуство чрез лесни за използване инструменти за обработка на изображения и дигитални творби. В тон с философията на Absolut, че креативната трансформация е възможна винаги и навсякъде, в сайтът ще могат да се качват почти всякакви файлове и дигитални формати, включително и от социалните мрежи Instagram, Facebook и Twitter. 

В платформата Andy Warhol Art Exchange на Absolut ще могат да участват всички на възраст над 18 години и веднъж в месеца от октомври до декември всички участвали ще получават дигитална творба на артист или участник от друга точка на света. Сред първите участници в Andy Warhol Art Exchange ще са и български дигитални артисти и художници Ясен Згуровски, Михаела Караджова, Ицо Птицо, YoVo, Искра Благоева и Теодор Лозанов.

За първи път днес официално Absolut представя и новата лимитирана бутилка, резултат от най-известната и значима арт колаборация в дългогодишната история на култовия шведски бранд. Оригиналната картина на Аndy Warhol, посветена на Absolut през 1986 г. и поставила началото на дългосрочния ангажимент на бранда към изкуството, е пренесена върху емблематичната форма на бутилката, предоставяйки на всеки възможността да отнесе вкъщи своя собствена творба на великия художник. Духът на Warhol ще бъде пресъздаден и в редица специални събития по целия свят и бутилката ще има своята специална българска премиера на The Spirit of Warhol парти на 11 октомври в подземния паркинг на Полиграфическия комбинат в София.

Видео презентация на Andy Warhol Art Exchange можете да откриете тук:
https://www.youtube.com/watch?v=NOHoEomfZC8&feature=youtu.be

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…