Благослав Бохоров спечели пълна стипендия от университета в Арканзас, събира средства за пътни и виза
 
Да осигурим бъдеще на супер таланта като посетим концерта му в залата на Съединението
 
1 400 евро – това е сумата, която е необходима на виртуоза на пианото Благослав Бохоров, за да прослави страната ни зад океана. Толкова средства са нужни на соченият за музикален гений младеж, за да продължи образованието си в Щатите.
Тази година Боби завършва музикалното училище „ Добрин Петков“.  Тогава неговата учителка го свързва с професор Нийл Рутман от Университета на Централен Арканзас. Боби изпраща свои записи на именития преподавател. Само ден по-късно пловдивчанинът е приет с пълна стипендия в престижния университет. Малцина са щастливците, които получават стипендията, покриваща цялото следване, но нашето момче е сред тях. Единственото, което му е необходимо е билет, както и таксата за виза, които момчето не може да си позволи.
 Семейството на Боби е в много тежка ситуация. За съжаление, преди година, бащата на младия талант получава инсулт и в момента е на легло. Така финансовото положение на фамилията става все по-трудно. Затова прехраната на семейството се прехвърля на плещите на майката и брата на пианиста- Васил. Той напуска музикалната академия, за да помага на фамилията. Затова и тази неголяма сума семейство Бохорови няма как да отдели.
На 23 юни, понеделник от 18:30 часа, в зала Съединение, ще бъдат събирани средства за пътуването на Благослав. Той ще изнесе едночасов концерт за всички, дошли да го подкрепят. Моля ви, бъдете там и подкрепете едно наистина супер талантливо, интелигентно и скромно момче. Нека му осигурим пътя към мечтите и бъдещето му. Което, сигурни сме, ще е голямо.
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…