Димитър Герганов представи втората част от историческото си фентъзи „В сянката на Боговете” пред тридесетина почитатели на перото му в клуб Грамофон. Интересът към историята му се повиши допълнително след сериозния успех на първата част от Битката за Тракия, която водят и хора, и богове. Най-важна е присъдата на читателя. Именно тя ме накара да продължа, каза Герганов, който издаде втората си книга благодарение на финансирането от страна на самите читатели чрез инициативата BookStarters.

Авторът не разкри детайли от продължението на историята на принц Драгор, но не скри, че има много обрати. Те изненадаха самия мен, ще изненадат и читателя, разкри Герганов. Забавната му история задава много сериозни въпроси, на които писателят и читателят заедно да търсят отговорите- предателството, устройството на обществото, борбата за власт, божественото като символика на силните на деня.

На всеки му се иска да бъде бог, да бъде всесилен. Стремежът го има. Но никой не се замисля, че на трона на божеството идват изкушенията. Дали сме готови да се справим с тях? Дали властта и всесилието са толкоз хубави? Дали си струва да бъдем богове? Дали това, че сме хора не е всичко, от което имаме нужда? Дали най-важните неща в живота- любовта и приятелството, не са напълно достатъчни?, попита в представянето на книгата си Герганов. После допълни, че боговете се страхуват от поклонниците си, защото могат да бъдат низвергнати, да загубят влиянието си, храмовете им да се опразнят. Двете страни са зависими една от друга, убеден е авторът.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…