Деян Вачков, когото наричат Новия Борис Христов на България, ще влезе в ролята на тореадора Ескамильо в операта „Кармен” на 8 септември на Античен театър от 20 часа

Басът получава бурни овации за същата роля на Арена Ди Верона преди няколко години. По покана на маестро Диан Чобанов в звездния състав на „Кармен” се присъединява и Костадин Андреев. Водещият тенор на Софийската опера като Дон Хосе ще е разкъсван между погубващата си любов към Кармен (Виолета Радомирска) и чистите чувства на Микаела (Евгения Ралчева).

През 2016 пловдивската публика се наслади на изпълненията на Деян Вачков на Гала откриването на Opera Open 2016.  Дебютът на певеца във Виена в ролята на Дон Базилио от „Севилският бръснар” на Росини впечатлява взискателната публика и предопределя успеха му на най-престижните оперни сцени. Деян Вачков става член на Оперното студио към Миланската La Scala, където участва в “Лучия ди Ламермур” от Доницети, “Севилският бръснар” от Росини и „Оберто, граф ди Сан Бонифачо” от Верди. Печели Първа награда и специалната награда „Ариго Бойто” на международния конкурс в Падова. Пее в „Дон Жуан” от Моцарт в Токио, Будапеща и Тенерифе. Изпълнява ролята на Тимур от операта „Турандот” на Пучини в Торонто, Торе дел Лаго, Билбао и Мачерата. На сцената на Аrena di Verona се изявява в „Кармен”, „Бохеми”, „Аида” и „Ромео и Жулиета”.

Деян Вачков работи с диригенти като Рикардо Мути, Лорин Маазел, Клаудио Абадо, Рикардо Шайи, Даниел Орен, Никола Луизоти, Даниеле Калегари, Доналдо Ренцети, Стефано Ранзани и режисьори от ранга на Франко Дзефирели, Уго де Ана, Пиер Луиджи Пици, Робърт Карсен, Янис Кокос.

 

Билети за „Кармен” с Деян Вачков и Костадин Андреев се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…