Спектакълът е по текстове на Камен Донев

Спектакъл по няколко пиеси на големия български актьор Камен Донев ще представи Драматичен театър – Пловдив на 11 септември в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът”. Сценичната композиция, режисурата, сценографията и костюмите са на Стайко Мурджев („Евридика в подземния свят”, „Дисни трилър”, „Когато гръм удари”, „Крал Лир”). Автор на музиката е Петър Дундаков – носител на „Икар” за музиката на „Дисни трилър” и с номинация за „Аскеер” за музиката на „Евридика”. В ролите ще видим актьорите Елена Атанасова, Елена Кабасакалова, Мариана Йотова, Тодор Дърлянов, Стилиян Стоянов. Отличената с “Икар 2016” за дебют в “Сестри Палавееви” Мила Люцканова се завръща за второ участие в постановка на пловдивския театър. За младия Боян Арсов това ще е дебют на професионална сцена. В спектакъла ще вземе участие и Тони Карабашев, един от основателите на „Импро театър Ха-ха”. Силният актьорски екип се допълва и от Сотир Мелев, който спечели журито на кастинг, организиран от театъра.

Фрагментите, от които е изграден спектакълът, са част от парадоксалното ни живеене, парчета живот, свидетелстващи за наличието на по-особена логика от тази на ежедневието. Надяваме се да създадем сценичен свят с неповторим език, който да удивлява и усмихва, очарова и успокоява със своята неочаквана логика. Ще покажем паноптикум от характери, клоуни и типажи, напомнящи за живота около нас, но и противоположни на него, същества-антитези на тежестта на битието. Работим за спектакъл-надежда, спектакъл-дар, спектакъл-възможност за друг един, светъл и по детски чист живот, споделя режисьорът Стайко Мурджев.

Стайко Мурджев е носител на награда „Икар” за дебют за режисурата на спектакъла “Пухеният”. Спектаклите му са носители на множество национални награди, а през 2012 г. постановката му "Откат" по пиесата на Захари Карабашлиев е представена на форума за нови европейски пиеси във Висбаден и печели наградата на публиката. Мурджев е щатен режисьор на пловдивския драматичен театър от 2010 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…