В културна атракция за вечерните посетители на Стария град се превърна възкръсналото за 24 май сграфито на големия Георги Божилов- Слона. След като бе детайлно реставриран, монументалният шедьовър под Градската художествена галерия в полите на архитектурния резерват блесна в ефектно художествено осветление. Творбата на маестрото вече е първа точка от туристическите маршрути в Стария град, а стотици чужденци запечатват и разпространяват паното, символизиращо просвещението.

КАПАНА.БГ припомня, че сграфитото на Слона бе възстановено след акция на голямото си братче Под тепето, след която отново се заговори за забравеното монументално изкуство в града. Реставрацията бе реализирана от стенописеца Вихра Григорова и графика Моника Роменска, с огромната подкрепа на общината.

Очаквайте скоро поредица на КАПАНА.БГ за монументалното изкуство  

1 comment

  • Comment Link Пининфарина Пининфарина Сеп 11, 2014

    И аз бях писал на общината за това произведение, много е красиво и дано и другите зиоставени сходни творби ги възстановят.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…