Това е Радо. Радо работи като куриер.

От 14 години е доброволец в Български Червен Кръст, PR е на Инвалидно дружество в Първа поликлиника, помага в Общински институт "Старинен Пловдив", а от година и във Фондация Пловдив 2019 . Всичко това прави в свободното си време, понеже има мисия - да помага на хората.

Радо обича да чете и пише. През 2000 година издава собствена  стихосбирка, а сега подготвя втора книга с кратка проза - произведения, вдъхновени от негови лични изживявания. Същата година участва и в конкурс на Радио Пловдив на тема "Накъде отиваш свят?" и печели наградата на журито. Всичко това прави в свободното си време, понеже има желание - да развива потенциала и талантите си, независимо от трудностите, които среща.

Животът на Радо не е лек. От раждането си е със специално състояние, но въпреки това всеки ден се изправя пред предизвикателствата. Когато го попитах какъв е най-ценният урок, който е научил от родителите си, той отговори: "Да се боря с трудностите в живота."

"Кои са трудностите, които срещаш?"
"Неразбирането на някои хора към мен. Но аз съм позитивен човек. Върша всичко с усмивка и от добро сърце."
"Какво те мотивира да помагаш на хората? Защо се занимаваш с
доброволчество?"
"Защото искам да съм полезен. Има и по-тежки случаи от моя - разбирам хората с такива състояния и искам да им помогна. Мотивира ме човешкият ми дълг."
"Откъде намираш сила след като и твоят живот не е лек?"
"Най-голямата сила е вярата в доброто, вярата в Създател, които обича всички хора и аз искам да изразя тази любов. Не мога да помогна на всички, които се нуждаят от помощ, но ако всички ние сме заедно и сме сплотени, можем да помогнем на повече хора."

Радо e роден в Пловдив. Той обича града си и казва за него: "Пловдив заслужава да бъде столица на културата. Всеки камък тук има своя история."

Още истории вижте в страницата на  Humans of Plovdiv: http://humansofplovdiv.com/ или във  Facebook:https://www.facebook.com/humansofplovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…