От 3 до 73- годишни прекосиха целия град на колело

Стотици колоездачи превърнаха града в гигантска велоалея за четвъртия Велофест Пловдив. Близо 700 велосипедиста се набраха на педалите точно в 11 ч., за да се слеят в километричен лъч, който заля основните улици и булеварди под тепетата в масово шествие, продължило рекордно дълго- точно 60 минути. Десетки пътни полицаи и униформени с мотори от звено Сигма ескортираха с огромно удоволствие вело морето, блокираха големи кръстовища и осигуряваха коридор на колоездачите в двупосочните улици и булеварди, за което всички много им благодариха. От 3 до 73-годишни се включиха в най-многолюдния и най-дълъг парад на колела в Пловдив. Градски и маунтийн байкове, беемхиксъри, бегачи, детски колелца и дори уникални чопъри демонстрираха, че градът ни е прекрасен за колоездене. По пътя двуколесното множество бе подкрепено с аплаузи от пешеходците и с клаксони от шофьорите, които макар и блокирани от събитието се забавляваха искрено. Шествието стартира точно в 11ч. от Братската могила, мина успоредно на ЖП линиите до Марица, качи се на моста на ВИХВП, пусна се по булевард България до колелото на Панаира, мина по моста на водната палата, до Чифте баня, вля се по Шести септември, после по Руски и финишира точно в 12ч. в Цар Симеоновата градина.

Активностите във Велофест Пловдив продължиха с кинопрожекции. Следобед има екстремно каране във Велопарка зад Братската могила, а по тъмно е предвидено вечерно каране със старт пак от там точно в 19ч.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…