Най-добрата музикална комбинация

„Капана фест“ и „Вечер на духовИте“ се сляха

Стефка Георгиева

Първичен, ултимативен, инфантилен кеф! Това е част от монолог в един от любимите ми филми, която перфектно пасва на настроението, създадено от събитието снощи. Няма такъв концерт и такава музика! Проект „Българи“ и Янка Рупкина карат пръстите ми да танцуват по клавиатурата в момента. Обожавам звука на гайдите, а в комбинация с кавал и космическия глас, предизвикват такова усещане в мен, че ми е трудно да си намеря място. Сърцето ми подскача в ритъма с бийтовете на Скил-а, който озвучаваше прекрасния проект. Скиле, завъртя света и публиката!

В очакване на Acoustic Corporation, си мислех, че по-добре не може да стане. Танци-маци, хората подскачат и се веселят. Как да не се разцепиш на тази музика? И тогава ми стана още по-хубаво! Духовите слязоха! Двата фестивала се сляха в едно безобразно красиво и гръмко събитие, което ме кара да забравя граматика и трудно да формулирам изречения. Как ви звучи фънк-рок в комбинация в кавал? Е много е яко! Особено ако сте почитатели на суинг-рок-а и фолклорната музика. Несравнимо усещане донесоха музикантите на цялата публика. Сякаш китарите, тромбона, барабаните и кавала се сливат в едно съвършено завършено цяло. Тъжно ми стана като техният час музика приключи.

Но на „Капана фест“ не може да ви е тъжно. Free Style бързо разсяха тъгата от заглъхналата музика със свежо соул звучене. И тъй като тази вечер имахме най-доброто 2 в 1 – „Капана фест“ и „Вечер на духовИте“, към тях се присъедини меденият глас на великолепен саксофон. Известно време се колебаех как да определя музиката им, но най им отива „музика за обичане“. Музикантите със страхотно сценично поведение разбиха публиката със звуците си, а Росен и Бобо със сигурност са събрали още много фенки с тези гласове! Та саксофона се вписа И-ДЕ-АЛ-НО в концепцията на Free Style. Момчета, все съм харесвала музиката ви, но с това вече ме довършихте! 

Това не е реклама и няма продуктово позициониране. Просто е най-добрата комбинация, която можете да срещнете на една сцена и то къде другаде, ако не на „Капана фест“. Мускулите на лицето ми се схванаха от усмивки! Сега остава да видим какво ще ни покажат тази вечер Мей и Марица Браз на чисто новата сцена в Капана.

 

1 comment

  • Comment Link дърдора дърдора Май 31, 2015

    Абе хора - кому е нужна тая олигофрения тип психопатия... ??? Ми погледнете всичките неудачни изсипани мърсоли дето пият бира по тротоарите по центъра - погледнете в наркоманските им наклонности и погледи ...??? Погледнахте ли всичките дето държат бирата и подскачат на един крак че си приличат досущ..???. Погледнахте ли как няма нито една нормална физиономия облечена дори в дрешка от 6 лв..???.Погледнахте ли всичката тая сган все едно е отроче на дявол-педал и ялова вещица ???На какво се радвате и какво ви кефи тая измет ???

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…