В центъра на събитията в първия ден на феста е е ул. Христо Дюкмеджиев
Кварталът в трескава подготовка за голямото откриване довечера
Стефка Георгиева

Цветни флагчета като на испанска фиеста, усмихнати жужащи хора като в кошер, създават една особено празнична обстановка в Капана, на старта на „Капана фест” днес. Десетки хора са се събрали на ул. Христо Дюкмеджиев около бурканите с домашен мед, досущ като рояк пчели. Улицата кипи от енергия и се очерта като най-активнaта  в рамките на тридневния маратон. В останалата част на арт квартала текат усилено подготовки.
Особено активни са цветните хора около сцената, която се подготвя да посрещне разкошните музиканти от „Българи“, заедно с Янка Рупкина, а след това Acoustic Corporation продължават да гърмят на новооткритата сцена. След тях купона няма да затихне, защото Free style излизат, за да покажат какво е соул музиката. Срещу тях пък, сгушени на кълбета, надничат вълнени чанти и играчки. Хипстър хостела е усмихнат какво винаги и е приютил пред себе си пейки с цветни възглавнички, наредени между зелени храстчета, които са съседи с прясно изцеден фреш. В Котка и Миша пък вече се лее занаятчийското пиво, преди централните събития от Бирения фест там в събота и неделя.
Всичко се прави и всичко се рисува. Рисуваме по хладилници и ел. табла. От изработката на диджерито, през уникални бижута, кои от метал, кои от естествени материали, до кисело мляко и домашен сладолед – едва се изкушавам да не си взема бурканче сладко и пита кашкавал и да ям до пресищане.
Кипят последни приготовления и Капана трепти преди Гранд Оупънинга на най-големия и цветен фест в Пловдив, както го определят десетки, че и стотици фенове на събитието.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…