„У дома той е турист” е един от пироните в днешната програма на Седмицата на архитектурата. Проектът е отчасти токшоу, прием и разказване на истории и ще се състои на стълбите на Джумая джамия между 18 и 19ч. Гостите ще участват в  необичайни диалози – разговори-пърформанси между американския кураторски екип Експириънс Економис и различни събеседници от Пловдив и страната,  които ще превърнат урбанизма на One Architecture Week в предмет за размисъл и забавление.

Всеки фестивал е вид работа с архитектурата, на изграждане или преустройване на града чрез приспособяването на едни негови аспекти и премахването на други. „У дома той е турист” представлява изследване на определено градско усещане, което One Architecture Week създава за своята публика, като я води по курирани маршрути, свързващи една атракция или събитие със следващите. Проектът изследва и обществения образ на Пловдив, който фестивалът се стреми да изгради с помощта на маркетинга, пресата и мълвата. Какъв е градът, който се създава? А този, който се руши? Какъв е градът, който ни се представя и защо? Отговорите на тези въпроси ще се търсят днес. Като разискването по тях ще е по един критичен и забавен начин. Стълбите на Джумаята няма да са единствената локация, на която ще се случи събитието. Следват различни места в Капана – включително дома на директора на фестивала, обществена тоалетна в центъра на квартала. За всяко едно от събитията различни гости – пловдивчани и други българи, сред които артисти, писатели, журналисти, предприемачи и ученици – ще бъдат поканени да се превъплътят в ролята на туристи за един ден и интерпретират града през призмата на фестивала.


Ето и пълната програма за днес:
18:00 - 19:00 > Архитектурни легенди, обикоилка на Капана - ул. Христо Дюкмеджиев 10
18:00 - 19:00 > У дома той е турист, намеса - Стълбите на Джумая джамия
19:00 - 20:00 > Agoraphobia, филм - Ядрото, ул. Загреб 14, Капана
20:00 - 22:00 > САЮЛКЕ /MELFORMATOR/, парти - Ядрото, ул. Загреб 14, Капана
22:30 > САЮЛКЕ /MELFORMATOR/, афтър парти - Петното на Роршах.
Можете да видите също:
 00:00 - 24:00 > Добри градски, изложба - ул. Княз Александър I 15
 00:00 - 24:00 > Университетска работилница, изложба - ул. Загреб, Капана
 9:00 - 19:00 > Големите надежди, изложба - ул. Хр. Дюкмеджиев 10, Капана
 9:30 - 19:00 > Проектирай Албания, изложба - ул. Княз Александър I 15
10:00 - 18:30 > У дома той е турист, намеса - ул. Райко Даскалов 8
11:00 - 19:00 > Световен град, изложба - ул. Гладстон 32
11:00 > Фасаден аудио мапинг, намеса - ул. Христо Дюкмеджиев 2, ул. Златарска 24, ул. Константин Стоилов 10, ул. Константин Стоилов 16, ул. Константин Стоилов 22, ул Криволак 2, ул. Съборна 3
11:00 > Ключ, намеса - кръстовището на ул. Златарска и ул. Дюкмеджиев
11:00  > Тунелът, намеса - ул. Железарска 37, Капана

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…