Мегапроектът LUX в Дома на културата

Испанският художник Фернандо Ервас започва работата си по един много нетипичен проект преди около 8 месеца. Този проект той нарича LUX. Асоциацията, която прави заглавието, обаче, няма абсолютно нищо общо със съдържанието.
 
През всички тези месеци испанецът обръща внимание на децата, изоставени от родителите си, на родителите, изоставени от децата си, на децата от Столипиново, децата от дома Мария Лиуза, болните хора от Свети Врач. Казва, че първият месец е бил времето, в което е трябвало да се интегрира между  тях, защото всички тези хора, живеят  в собствени микрообщества. След като връзката се е получила, комуникацията им станала много лесна.

В проекта са включени документалният филм „Антропология на забвението“, видеоинсталацията „Границата на мълчанието“ с участието на актьора Симеон Алексиев.
Това е проект, в който чрез средствата на живопис, фотография, кино, се показват хората натикани в ъглите на живота.

Утре в Дома на културата от 18 часа може да видите целия проект. Да се видят тревогите и радостите на хората с увреждания, интерпретация на религиозни теми от децата в Столипиново, както и много снимки . Всеки ще има уникалната възможност да получи парченце от емоцията на различните от него.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…