Наближава един от най-веселите празници за децата,1 юни. На този ден родителите правят всичко, за да зарадват малчуганите си. Тази неделя, обаче, родителите на Катерина Матеева, няма да успеят да я зарадват, защото детето им лежи в болница, в очакване на множество скъпи операции след като бе блъсната на спирка от грък със спортен Нисан.
 
Става така, че със случая на Кари, както приятели наричат момичето, се ангажират много деца. Да, деца, а не възрастни, се заемат с инициатива в подкрепа на своята съученичка. Младежи от ученическите съвети на пловдивските училища решават да помогнат с набирането на средства за необходимите  скъпи операции на Катерина.
 
На 31 май, утре, на лятно кино Орфей от 19 часа много млади таланти на България ще вземат участие в благотворителната кауза за пострадалата 9-токласничка. Сред тях са Симеон Йорданов, Петър Станков както и момичешката група Compact voices и много други.
 
На следващия ден- първи юни, вземете децата си и отидете в ресторант Toastу, който се намира до Мармалад. От 12 до 18 часа в заведението, всички желаещи ще могат с помощта на учениците, които организират събитието, да си направят здравословен сандвич. Докато хората си правят за хапване, ние ще обясняваме, коя съставка за какво е полезна, защото здравословното хранене е много важно, казва 15-годишният Пламен, който е един  от организаторите на събитието. Момчето, което учи във Френската гимназия, не познава Кари, но обича да помага на хората, както и приятелите му от организацията, която все още няма име.
 
Пламен пояснява, че здравословното хапване, което ще се приготви, няма да има конкретна цена, а всеки може да остави, колкото прецени.
 
Освен, че е с благотворителна, цел тази инициатива е възможност за хората и да се социализират покрай едно  хубаво и здравословно меню, а не типичните, за съжаление, за младите хора мазни чипсове и дюнери.
 
Веднага след приключване на саморъчно направения обяд, в 18 часа, събитието продължава в клуб Галакси с благотворителен концерт, участие, в който ще вземат звезди от родната поп и хип-хоп сцена.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…