Премиерите на две книги на издателство „Захари Стоянов“ ще се състоят на 25 юни от 16.30 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.

Иван Гранитски ще представи новата си стихосбирка „Стрелата на времето“, провокирана от библиофилското издание на художника Милко Божков „Ей, там“, съдържащо есеистични фрагменти, импресии и репродукции. „Стрелата на времето“ е книга за началото и края, за ежедневието, което се вмества във вечното и как вечното непрестанно оживява като ежедневно. В книгата много от стихотворенията са посветени на художници – Любен Зидаров, Иван Димов, Любен Диманов, Огнян Механджиев, самия Милко Божков.

Със стихосбирката си „Сянката на хоругвите“ Боян Ангелов  разкрива, че е носител и продължител на духовните послания на поети като Александър Геров, Христо Фотев и Андрей Германов. Неслучайно в самото начало авторът е поставил като програмно стихотворение, посветено на Александър Геров. В „Сянката на хоругвите“ поуката от мъдростта на древните е спасение от просташката врява на нашето ежедневие.

За книгата Иван Гранитски пише: „“В сянката на хоругвите“ е книга на силните, искрените, достойните и вълнуващи внушения“.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…