Над 70 творби събраха погледите на многобройната публика

Пловдивски артисти с голям интерес към събитието

Градската художествена галерия на Пловдив отбеляза Деня на Европа с голяма изложба. Над 70 експоната от пазарджишки художници бяха окачени на втория етаж в залите за съвременно изкуство, а картините бяха повече от любопитни. Различни жанрове на изобразителното изкуство кореспондираха по между си, представяйки показват живопис, графика, скулптура, пластика, керамика, дизайн.

Общо 24 автори от Пазарджик изпълниха пространството със своите творби, а събитието се проведе със засиления интерес от страна на пловдивските изкуствоведи. Сред официалните гости беше вицеконсулът на Турция в Пловдив г-н Волкан Танйълмъз, който изрази готовност за обмен на художници от СБХ-Пазарджик и сродна турска творческа организация. 

Експонатите представят различни техники и подлежат на дълбоко тълкование от страна на публиката, което породи редица коментари през изминалата вечер. Няма как да не отбележим характерния стил на Стоимен Стоименов, който представи цялата си поредица, посветена на любовта и романтиката, която докосна гостите с нежни души.

Представителството на СБХ-Пазарджик е с шестдесетгодишна история. Селекцията на първата група художници се прави от комисия, в чийто състав влизат творци като Асен Василев и Васка Емануилова. В момента  организацията се оглавява от Маргарита Иванова, която работи в областта на кавалетната керамика, монументална и малка пластика. 

Представителството на СБХ - Пазарджик реализира общи изложби на своите членове в различни български градове, провежда пленери и артистични срещи.

В изложбата, която ще продължи до 24 май, взимат участие:

1.Александра Кисовска  

2. Бранимир Манушев

3. Васил Петров

4. Димитър Маламски

5. Евгения Панчова 

6. Елеонора Хаджиниколова

7. Илия  Тончев

8. Константин Анастасов

9. Леон Бабачев

10. Люлин Търкаланов

11. Манол Панчовскивесие I

12. Маргарита Иванова    

13. Марин Маринов                

14. Нейчо Дойчев - Д'Нейчо    

15.Петър Бажлеков

16. Спас Киричев

18. Стайо Гарноев

19. Стоимен Стоименов, 

20. Стоян Димитров

21.Георги Хамалски

22. Катя Бажлекова

23. Михаил Маламски  

24. Никола Стоименов

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…