Четвърти курс Педагогика на обучението по Изобразително изкуство с дебютна изложба

Той е страхотен човек, напътства ни всеки в посоката му и ни подкрепя, казват студентите за своя преподавател Румен Жеков. Признанието дойде в Галерията на Гладстон, която подкрепи младите художници от четвърти курс Педагогика на обучението по Изобразително изкуство, като предостави своите площи за изложбата на техните дипломни работи. Толкова много различни характери украсяват белите стени от вчера. Салвадор Дали пасти да яде пред тези деца, коментираха жени докато гледаха картините. Студентите пък със смях и малко болка в ръцете си споделяха колко е трудно окачването на самите произведения, а всичко това се случваше докато една възрастна жена в изблик на емоция просто седна на пианото и изсвири Котешкия марш.

По-голямата част от курса няма да продължи към магистърската степен, но добрата новина е, че досега никой от талантите не е изявил желанието  да бяга в чужбина. Мястото е предложено от една от студентките, Деляна Димитрова. Разказа, че миналогодишните изложби са били в академията, което пък не е добро място за тази цел и изложбите трябва да просъществуват в изложбена зала, в градска среда. Всички се съгласяват, организират се и така две седмици Пловдив ще може да се наслади на дипломните работи на четвъртокурсниците. Всеки сам е избрал своята концепция. Графиката имат да правят по шест картини общо, зададен им е най-малкия размер, а те трябва да го следват или да направят нещо в по-големи мащаби. Живописците пък трябва да имат четири главни картини и колкото искат подкрепи. Главните картини са направени специално за случая, а дадените подкрепи са си изцяло избрани от авторите. Всичко в изложбата може да бъде закупено, като в галерията са оставени ценоразписите на всяка една от работите.

2 comments

  • Comment Link леля Катя леля Катя Юли 06, 2014

    Много талантливи деца !!!

  • Comment Link Венци Венци Юли 06, 2014

    супер!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…