Ярки цветове и чувственост лъха от платната на Петър Мичев. Художникът представи 29 свои платна в галерия „Филипополис“

Стефка Георгиева

Без многословност и излишни приказки, така Мичев откри изложбата. На събитието присъстваха както негови колеги и любители на изобразителното изкуство, така и колекционери от страната. 

За подбора на картините, Мичев каза: „Не беше лесно, никак не беше. Подбрах тези 29 платна от общо 60 или 70 картини. Общото между всички тях е посланието, което то носят, а именно любовта.“ Авторът разказа, че рисуването е едно от най-самотните занимания. То е тихо и отдалечено от околната среда. Когато не рисувам мога да говоря много, но кому е нужно, казал съм това, което искам, сподели художника. Разказа още за вдъхновението си. За него всичко може да бъде муза, слънчевият лъч, влизащ в стаята, усмивките на хората, абсолютно всичко.

В тези картини можете да се взирате с часове и да откривате постоянно по нещо ново. Особено характерен стил има Мичев, който не позволява да объркате картините му с тези на други автори. Наситени цветове, фини детайли, прекрасно преливане на цветовете във фона са само част от нещата, по които можете да познаете творчеството му. Такава чувственост и нежност се чете в лицата на хората, които той е нарисувал, че създават усещане за уют и спокойствие, сякаш си вкъщи до майка си или пък любимата жена. 

Можете да разгледате изложбата до 25-ти май в Галерия „Филипополис“. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…