Светещ костюм в изложбата на Сценични кадри

Стефка Георгиева

Галерията за изящни изкуства „Ромфея“ приюти картини на бивши и настоящи ученици на Национална гимназия по сценични и екранни изкуства. Откриването на изложбата се радваше на голяма посещаемост, което нямаше как да не зарадва и развълнува младите творци.

Бъдещите и настоящи ученици на гимназията с ентусиазъм разговаряха с посетителите и обясняваха какво ги е вдъхновило за тяхната работа. Освен картините, през които се вижда погледа към света на младото поколение, има и няколко пластики. Особено атрактивен беше светещият костюм, създаден от Донка Боева за танцово шоу в София. Той предизвика голям интерес и бе силно обсъждан. Картините на Димитър Механджийски също станаха център на не един и два коментара. Много интересни бяха и две работи, които сами нарекохме „Ден и нощ“ поради липсва на повече информация за тях. В тях са използвани материали като картон, вестници и дантели.

Чудесно е, че всяка творба е номерирана, само че никъде не открихме списък или описание, в което да е се изяснява кое произведение на кой автор е, оплакаха се гости на събитието.

Интересни, провокативни и експресивни са творбите на младите автори. За съжаление по-голямата част от учениците си тръгнаха скоро след откриването, което направи задачата за откриване на авторите истинско предизвикателство и посетителите трябваше да бъдат наблюдателни и досетливи като Индиана Джоунс. Търсенето обаче така не се увенча с успех. Бе разгадан само шифърът на подписаните творби. Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…