Стефка Георгиева

Първата самостоятелна изложба на Гергана Табакова бе открита в Basquiat тази вечер. Заведението стана галерия за пореден път. Още от входа се усеща духа, който носи тази жена. Нея няма как да не забележите и разпознаете. Бижута от естествени материали, цвят, хармония и любов към природата. Това е тя.
В картините ѝ са изобразени само и единствено животни. Експресивни и чувствени, те предават духа на своята създателка силно и убедително. Гери е от онези хора, които просто умеят да правят нещо и това си личи. Тя сякаш има свободолюбивия дух на красивите създания на природата, които пресъздава с бои. Ако го нямаше този елен, нямаше да има изложба, каза художничката за една от първите си картини. Той ме провокира и запали да продължа с останалите.
За да усетите това, което е написано по-горе, трябва да видите работите на Гергана, а това можете да направите до 15-ти март. Няма как картините на това дете на природата да не ви докоснат.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…