87 автори представиха творбите си в галерията на Гладстон

Иван Шишков, Емил Марков, Венета Маринова и Деляна Георгиева грабнаха годишните наградите на Дружеството

Иван Шишков, Емил Марков, Венета Маринова и Деляна Георгиева са носителите на годишните награди на Дружеството на пловдивските художници. Творците бяха отличени на откриването на голямата коледна изложба на всички членове на ДПХ, която напълни до тавана галерията на Гладстон снощи. Тази вечер тук виждате една великолепна палитра от различности, насочи председателят на Дружеството Снежана Фурнаджиева публиката към работите на 87-те нейни колеги, подредени на двата етажа в арт пространството.  Малцина си спомниха кога за последно е имало подобен интерес към годишната коледна изложба и от страна на артистите, и от страна на почитателите на изобразителното изкуство. Всеки сантиметър в залата бе използван и оползотворен, за да може да бъдат събрани всички платна на майсторите на четката и цветовете. В едно с огромния интерес към събитието дойде и другата голяма новина- увеличеният награден фонд за призьорите в конкурсната програма. Новина е и присъствието на представители на общината- за първи път от много години те са тук, сред нас, отбеляза доволна Фурнаджиева.

Видно е, че времената, в които едва успявахме да напълним първия етаж в галерията, са безвъзвратно отминали. Нивото е изключително високо. Силите, които са се акумулирали в нас дават своя плод. Резултатът е все по-добър и по-мощен, каза Вихра Григорова, преди да оповести имената на номинираните за годишните награди на ДПХ. Най-заслужено призовете отидоха при  Иван Шишков, Емил Марков, Венета Маринова и Деляна Георгиева. Шишков сякаш вкара лятото в изложбената площ при все студ, дъжд и коледен период. Светлина и топлота е живописта на Шишо. Той ще ни стопли дори в най-големия мраз, не скри хвалбите по адрес на колегата си Вихра Григорова. В типичен стил пък Шишков уточни, че финансовата част от наградата ще бъде изхарчена още същата вечер. Пари, дошли по такъв начин, трябва да отиват за тежка почерпка, обясни Иван Шишков и поведе приятелите си към ресторант Одеон.


 

1 comment

  • Comment Link индж. Иб. Тотев индж. Иб. Тотев Дек 10, 2014

    ДПХ (Дружеството на Пловдивските Художници) нещо различно -и противоположно- ли е от СБХ (Съюз на Българските Художници)? Ептен ша го затънтят Фюрерчетата (Чичовото и Маминото) наш'то градче със затихващи функции ... А комплексарско кудкудякане - до Бога от уличните изкуственяци.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…