Що е то Идиот и има ли почва у нас? Фундаментален въпрос, отговор на който ще се опитаме да намерим утре вечер в галерия U P.A.R.K. Там Студио 4 уши ще представи проект Идиот (човек пълен с идеи). Той стартира на 14 май 2014г. в София, а утре ще гостува в Пловдив. Изложбата ще бъде открита от изкуствоведа доц. д-р Галина Лардева, в 18.30 ч.

Проектът визира проблема с българския “ ИДИОТ “, чиито креативни идеи се посрещат с подигравка , остра критика , безразличие , крадят се и т.н. Така идеите на “ ИДИОТА “ биват обречени на провал и го принуждават да емигрира или да се превърне в полуидиот .
Целта на проекта е да се направи опит човек да може да бъде "ИДИОТ “ в собствената си държава, като срокът за това е ( условно ) три години от влизането на изложбата в действие !
Изпълнението на проекта предвижда реализация на “ ИДИОТСКИ ” идеи и тяхното представяне в приятни за сетивата форми, звуци и други изразни средства, чрез което да се докаже, че има смисъл от тях (идеите и “ ИДИОТИТЕ “ ) . Три години след събитието, ако нещо не се промени, “ ИДИОТИТЕ “ имат право да напуснат страната или да станат полуидиоти, разказва Иван Ушев, един от приятелския кръг художници Студио 4 уши. 

Идеята на проекта е да се докаже, че е възможно да се случи нещо само със собствени усилия. Без кандидатстване по псевдо проекти с псевдо проекти и правене на псевдо каквото и да е за някакви пари. Целта е да бъдеш себе си, защото го искаш, можеш и го правиш, въпреки всичко и това да бъде оценено, защото е истинско, а не "защото така се прави“. Затова взимаме позицията на общност, а не на група, защото в общността единственото задължение е свободата, която е най-голямата отговорност, казват от Студио 4 уши.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…