Актьорът Добрин Досев се изправя срещу Чикатило в новата културна платформа „Малък театър под земята”

Актьорът Добрин Досев от пловдивския театър ще открие новата културна платформа в Петното- „Малък театър под земята”. Тази вечер той се изправя срещу три култови персонажа - серийния убиец Чикатило, Старецът от „Старецът и морето” на Хемингуей и гениалния пианист В.П., който може да е и Васил Пармаков, но не сме сигурни.
Във всеки един от следващите три месеца актьорът публично ще чете монодрамите „Жертва на любовта” на Елена Алексиева, „Старецът и морето” по текст на Хемингуей и „ Черна станция” по фейсбук статуси на Васил Пармаков. Първото четене тази вечер стартира в 19 ч. Входът е 5 лева с чаша коняк за сгряване.
Публични четения от актьори на образци на световната литература – стихове,поеми, романи, драми,есета – е осветена традиция в развитите общества, които градят и бранят по всички възможни начини пиетета към високата словесност. Форматът дава практически безкрайна възможност да бъдат представени съвременни търсения в областта на драмата, които не успяват да стигнат до реализация на сцена. По този начин се поддържа нивото на образованост и информираност за търсенията и експериментите в световния театър, съобщават организаторите на инициативата.

Публичните театрални четения дават също и възможност на млади театрални актьори да проверяват своите възможности в жив, непосредствен контакт с публика. „Малък театър под земята” ще работи съвместно с класовете по актьорско майсторство на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…