На 25 март 1616 година Уилиям Шекспир пише последната си пиеса - своето завещание. Арт-сцена „4хП“ ви предлага да вземете част от Шекспир със себе си. В петък 20 март от 19:00 час и събота 21 март от 19:00 часа ще се играят представленията „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ и „Хамлет или три момчета и едно момиче“.

„Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“

Запознайте се с едно момче и едно момиче, които не подозирате че съществуват. Този път – не за да видите колко от вас има в Шекспир и колко от Шекспир във вас, а за да се откажете от себе си, от мислите, от логиката си, от морала, от семейството и обществото си и да си кажете „Аз не съм това, което съм, защото съм само това, което съм. Така вече става!“.
Режисьор:
Николай Георгиев
Текстове:
У.Шекспир
Хореограф:
Петя Йосифова

„Хамлет или три момчета и едно момиче“

Три момчета и едно момиче е жестоката реплика на Шекспир формулирана от Ян Кот и хвърлена като ръкавица в лицето на нашето жестокo “днес”, жестока сценична визия за убийството не на Хамлет, а на “гена”Хамлет – за да изчезне той завинаги и да не тормози повече човешкия род.
Колко близо сме до Светото Писание и до историята за Христос и цар Ирод.
Режисьор:
Николай Георгиев
Текстове:
У.Шекспир, Хайнер Мюлер
Идея:
проф. Ян Кот
Хореограф:
Петя Йосифова

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…