Прочутата повест „Крадецът на праскови” на Емилиян Станев ще оживее на пловдивска сцена с постановката на Народен театър „Иван Вазов” на 20 февруари. В началото на 2015 спектакълът на Бойко Илиев бе представен за стотен път в столицата. Аня Пенчева блести като Елисавета, която губи ума и сърцето си по сръбския офицер в плен, изигран от Юлиян Вергов. Мариус Донкин пък е полковникът сухар, съпругът на Елисавета, който тормози префинената й душа

Сдържаността, дискретното показване на чувствата, нюансирането, силата на подтекста на думите, които разкриват вътрешните подбуди в действията на героите - това е отличителният стил на Емилиян Станев, който е предаден от Бойко Илиев пределно точно. Затова допринасят до голяма степен сценографията и костюмите на Нина Пашова, която ни потапя в романтичната атмосфера на онова отдавна загубено старо време, за което ни разказва Учителят (Марин Янев).

Сцената представлява градина с натежали от праскови дървета, в единия є край се вижда мрачна колиба. Но всичко, включително и цветята в градината на Лиза, е оградено с триметрова мрежеста ограда и грозна желязна порта. "Все едно съм затворена в клетка", както казва героинята на Аня Пенчева. Картината се допълва от тъжната и лирична музика на Иван Лечев.

Билети за „Крадецът на праскови” с Аня Пенчева и Юлиян Вергов се продават в Билетен център пред Общината.

 

 

1 comment

  • Comment Link Хаджи Енчо Хаджи Енчо Ян 22, 2015

    На коя сцена?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…