Колко струва животът? Какво остава след нас? Какъв е смисълът на съществуването ни? Колко са големи мечти ни? Достатъчно силни ли сме да ги гоним безпрекословно? Каква цена сме готови да платим за да оставим нещо след себе си?
Всички ние живеем в едно общество, в което успехът е единствената ни измерима мотивация. Успехът е положен в една обикновена рамка – хубава работа, съизмерима с добро заплащане, семейство, деца, собствено жилище, почивка един път в годината и си успял!
От ранна детска възраст ни учат да бъдем послушни работохолици, удобни за употреба. Мечтаем да имаме доходоносна работа, скъпи коли, големи апартаменти, приемливи партньори. Да пестим пари за почивка през лятото, да се разходим до Париж! Ако не успеем, търсим щастливата съдба на емигранта. Мечтите ни се побират в банкова, кредитна или дебитна карта. Живеем по график, оковани във веригите на собственото си мислене.
Тази непрестанна гонитба с материалното, ни отнема правото на избор. От раждането си, ние сме програмирани да живеем живота на някой друг, с неговите стремежи и мечти.
Това прави ли ни щастливи и успешни? Какво е успех? А какво е щастие? Да емигрираш от личността си, за да намериш материалното си обезпечение? Ами, ако ние сме просто помещения, със складирани празни буркани? Пълним мисловните си килери с буркани с надписи: "Смелост", "Чест", "Любов" и какво ли още не. Когато ни потрябват и ги отворим, забелязваме, че вътре няма нищо. Има само етикет без никакво съдържание. Успели сме да се превърнем в роботи на система, която самите ние сме изградили. Един цял живот можеш да събереш в една обикновена флаш памет. Осем гигабайта са предостатъчни, за да опишат цял един живот. Това ли остава след всеки един от нас - няколко гигабайта и една банкова сметка?

Създателят на пърформанса е провокиран от желанието на индивида за успех и какво е готов да жертва за него. Колко е готов човек да загуби в името да е част от една матрица.
Това е история за грешките на знаещия съвременен човек и отказа му той сам да създаде свой собствен рай.
Една неочаквана гледна точка за смисъла на съществуването, след навлизането на новите технологии в ежедневието ни.

Един моноспектакъл на Илия Виделинов.

Премиерата е на 29-ти януари, четвъртък, в Петното на Роршах.
Начало: 20:00
Вход: 5 лева
☎ Резервации: +359889814255

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…