С предпремиерното представление “Чисто” на 24 април театър Хенд пое по нов път. Приятелите и публиката на Хенд се насладиха на едно съвсем ново представление, независим проект на двама талантливи улични артисти под режисурата на Иво Игнатов -Кени. Съчетание на цирково, клоунадно и театрално изкуство, подходящо за деца и възрастни.

" Отпразнувахме и създаването на фондация “Red Nose”, символът на новата посока, в която Хенд поема. От части продиктувана от пандемията, но всъщност продължение на мисията на създателя си - Иво Игнатов-Кени (арт директор, режисьор, актоьр, клоун)", отбелязват от независимата културна институция.

За десет години актьорите от трупата на Хенд покориха българските и световните сцени, спечелиха сърцата на малки и големи и продължиха по своя творчески път. В театър Хенд, представян от фондация “Red Nose” в момента работят предимно млади творчески екипи от професионални, улични, циркови артисти; студенти по изкуствата; ученици. Те създават различни по стил и форма представления, белязани от неповторимия почерк на Кени ( ненадминат в театралната клоунада, уличният слап стик, словесната импоровизация, комедията). На сцената гостуват и външни продукции от България и чужбина. На 14 май трупата кани на хитовото представление “Животни” , което се завръща след кратка пауза и на официалната премиера на “Чисто” на 29 май.

" До края на месец май има още изненади в Хенд, а през юни отваряме и сцена на открито в двора на театъра. Предстоят и още две премиери, за които скоро ще разкажем повече. Следете програмата ни във Facebook и Instagram", анонсират от “Red Nose”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…