Настоящото събитие цели да запознае студентската (и не само) общност с инициативата, възможностите за участие и ползите от нея. Десислава Стоянова от IDEAS FACTORY ASSOCIATION и Стефка Цанева от Пловдив 2019 / Plovdiv 2019 ще разкажат малко повече за самата инициатива, важността и смисъла от нея. Срокът за кандидатстване е до 4-ти май и на събитието Десислава и Стефка ще дадат насоки за кандидатстване и ще отговорят на въпросите ви. 

За „Резиденция Баба”:

Резиденция Баба е иновативният отговор на асоциация „Фабрика за идеи“ на болната тема и нарастващ проблем с обезлюдяването на българските села.

Резиденциите ще дадат за период между четири и шест седмици възможност на младите хора да усвоят процес на формиране на социално-предприемаческа идея и едновременно с това да се запознаят и усвоят някои от уникалните занаяти, практикувани в тези села. Селектираните кандидати ще преминат през две специфичи обучения: дизайн-мислене, социално предприемачество и социални иновации с Фабрика за идеи, а с партньорите от Асоциация „Онгъл“ участниците ще преминат през специфично обучение за теренни етноложки проучвания, което да им позволи да се запознаят в дълбочина с уникалните за селата вярвания, мироглед, обичаи и ценностна система.

Идеята на Фабрика за идеи с тази инициатива е да покаже, че е възможно да мислим за българското село като кошер за социални иновации, а не за безвъзвратно изгубено минало.

Кой може да кандидатства?

Младежи до 35 години, които: 

- са студенти (поне трети семестър) в кое да е учебно заведение в България 

- са завършили висшето си образование през последните 2 години (в България или чужбина) и/или в момента са безработни или работещи на свободна практика

Повече информация и регистрационната форма ще намерите тук: http://ideasfactorybg.org/ifactory/baba-residence/

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…